Sosirile în hoteluri au crescut cu peste 6% în primele 11 luni ale anului trecut

Email Imprimare PDF

 

Sosirile în hoteluri au crescut cu peste 6% în primele 11 luni ale anului trecut

 

Sosirile în hoteluri deţin în primele 11 luni ale anului trecut o pondere de 75,1% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică. Față de perioada similară a anului 2013, sosirile în hoteluri sunt în creștere cu 6,7%.

Potrivit INS, în primele 11 luni ale anului trecut, sosirile înregistrate în toate structurile de primire turistică (nu doar în hoteluri) au însumat 7,895 milioane, în creștere cu 6,4% față de aceeași perioadă a anului 2013.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2014 77,2%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,8%, ponderi apropiate de cele din perioada similară a anului precedent.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,2% din total turişti străini), iar din aceştia 85,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Așa cum am menționat anterior, sosirile în hoteluri deţin în primele 11 luni ale anului 2014 o pondere de 75,1% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Față de primele 11 luni ale anului 2013, sosirile în hoteluri în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2014 sunt în creștere cu 6,7%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în primele 11 luni ale anului trecut au însumat 19,084 milioane, în creştere cu 4,8% faţă de cele din aceeași perioadă a anului 2013.

Din numărul total de înnoptări, 81,4% reprezintă înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 18,6%.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Sosirile în hoteluri au crescut cu peste 6% în primele 11 luni ale anului trecut