Cicloturism in Transilvania, pentru straini si nu numai

Email Imprimare PDF

 

Cicloturism in Transilvania, pentru straini si nu numai

 

O fundatie dezvolta, pe colinele din Transilvania, o vasta retea de piste de biciclete, convinsa de binefacerile cicloturismului pentru dezvoltarea economiei rurale si conservarea ecosistemelor.

Pentru amenajarea acestor piste, Adept a beneficiat de 230.000 de euro, fonduri din partea Elvetiei, dar si de finantare din partea asociatiei europene pentru conservare zonelor naturale si Fundatiei Orange.

“Turistii care parcurg regiunea cu bicicleta practica un turism responsabil care sustine economia locala: sunt atenti la natura, le place sa locuiasca la gazda si sa cumpere miere, gemuri si branza produse in zona”, a declarat directorul Fundatiei Adept, Cristi Gherghiceanu, pentru agentia AFP, citata de Ecomagazin.ro.

In aceasta regiune, care traieste in continuare gratie unei agriculturi traditionale si putin mecanizata, veniturile suplimentare aduse de turism sunt esentiale.

Circuitul de cicloturism din Transilvania va avea propria aplicatie pentru smartphone.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cicloturism in Transilvania, pentru straini si nu numai