Cea mai îngustă stradă din Europa de Est este în România

Email Imprimare PDF

 

E cea mai îngustă stradă din Europa de Est, este în România şi tocmai a primit o stea

 

Are o lăţime care variază între numai 111 şi 135 de centimetri şi o lungime de 80 de metri şi reprezintă motivul pentru care românii se pot lăuda în toată Europa de Est.

Celebrul ghid Michelin i-a acordat o stea, distincţie ce înseamnă că strada Sforii merită vizitată. Strada Sforii a fost lăsată mult timp în paragină, iar primele renovări au avut loc în 1998 cu sprijinul unui sportiv braşovean revenit acasă din America.

Dan Oprea a fost nemuţumit de cum arăta străduţa şi a pus umărul la reabilitarea sa. „Am scris un proiect şi am reuşit să obţin finanţare de la Fundaţia regelului Boudain, din Belgia. Am obţinut vreo 8.000 de dolari şi am reuşit să-mi indeplinesc dorinţa aceasta de suflet“, îşi aminteşte Dan Oprea.

Puţini ştiu că strada Sforii are o istorie de câteva secole. A fost atestată documentar în secolul al XVII-lea şi reflectă tendinţele de urbanizare ale Braşovului medieval.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati acesta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult..

Sursa:www.turismistoric.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cea mai îngustă stradă din Europa de Est este în România