Statistică: ungurii rămân cei mai avizi vizitatori ai României

Email Imprimare PDF

 

Statistică: ungurii rămân cei mai avizi vizitatori ai României

 

Numărul turiştilor sosiţi în unităţi de profil a crescut în noiembrie 2012 cu 8% faţă de luna corespunzătoare din 2011, iar cel al înnoptărilor cu 2,2%, în timp ce pe primele 11 luni ale anului trecut avansul este mai consistent, de 10,1% la nivelul sosirilor şi de 7,1% pentru înnoptări, transmite Mediafax.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 82,3% din numărul total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au avut o pondere de 17,7%.

Sosirile turistilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna noiembrie 2012 de 530.300, în scădere cu 2,6% faţă de luna noiembrie 2011. Majoritatea turistilor străini provin din ţări situate în Europa (95,2%)

Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 63,3% din totalul sosirilor turistilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (35,9%), Bulgaria (22,9%), Germania (8,0%), Italia (7,2%), Austria (4,8%) şi Polonia (4,6%)

Pentru mai multe stiri turistice accesati acesta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.cluj.travel

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Statistică: ungurii rămân cei mai avizi vizitatori ai României