Patru soluții ca să economisești inteligent în vacanță

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Patru soluții ca să economisești inteligent în vacanțăPatru soluții ca să economisești inteligent în vacanță

Am intrat în luna concediilor, care le va „mânca” multor persoane economiile din ultimele luni.

Însă o vacanță nu trebuie să fie, în mod obligatoriu, scumpă. Vă prezentăm câteva sfaturi menite să vă ajute să aveți o vacanță pe cât posibil mai ieftină. Astfel, vă veți putea relaxa pe deplin, fără să vă îngrijorați în legătură cu cheltuielile ce vă așteaptă în momentul revenirii acasă.

1. Last-minute. Această soluție de reducere a bugetului destinat vacanței se potrivește de minune persoanelor mai puțin pretențioase și celor care se pot replia în ultimul moment. Cu una-două zile înainte de data plecării în călătorie, de obicei, agențiile de turism reduc drastic prețul excursiei, discountul ajungând, în unele cazuri, și la 50% sau chiar mai mult, comparativ cu prețul inițial. Însă, reversul monedei este că, așteptând o ofertă last-minute, nu ai nicio garanție că agenția de turism va rămâne cu oferte nevândute pe care le va scoate la vânzare la preț redus exact pentru perioada în care ți-ai luat concediu și pentru locul în care vrei să mergi în vacanță. În schimb, dacă ai programul mai flexibil și poți decide, de exemplu, să pleci nu sâmbătă, ci luni și nu în Tenerife, ci în Malta, vacanțele last-minute sunt cele mai potrivite, deoarece îți vor asigura reduceri substanțiale.

2. Organizarea vacanței cu câteva luni înainte. Dacă ai timp să te ocupi singur de rezervări și bilete de călătorie, vei economisi cel puțin 20% din prețul vacanței, comparativ cu excursiile oferite de agențiile de turism. De fapt, poți cumpăra și singur serviciile vândute prin intermediul agențiilor de turism. Mai mult, dacă te organizezi cu aproximativ cinci-șase luni înainte, poți economisi sume substanțiale numai cu biletele de avion și cazarea la hotel. Chiar poți verifica, de curiozitate, după aproximativ două luni, cât costă același bilet de avion și te vei convinge că s-a scumpit destul de mult. Această soluție se potrivește persoanelor foarte bine organizate, care sunt sigure că își pot lua concediul într-o anumită perioadă. În cazul în care intervin schimbări, va apărea problema anulării biletelor și cazării la hotel și a obținerii contravalorii acestora.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

 

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Patru soluții ca să economisești inteligent în vacanță