Lucia Morariu (ANAT): România a fost mai atractivă pentru străini, fie că au venit pentru afaceri, fie pentru vacanţe

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Lucia Morariu (ANAT): România a fost mai atractivă pentru străini, fie că au venit pentru afaceri, fie pentru vacanţe

 

România a fost, în 2014, o destinație ceva mai atractivă și pentru străini, fie că au venit pentru afaceri, fie pentru vacanțe, afirmă Lucia Morariu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), într-un interviu acordat AGERPRES.

Ea a subliniat că, dacă România ar fi atras în 2014 mai mulţi investitori străini, dacă am fi avut mai multe autostrăzi pentru ca turiştii să ajungă repede dintr-un oraş în altul şi dacă TVA de 9% s-ar aplica la toate serviciile din turism, nu doar la cazarea cu mic dejun, atunci creşterile pe leisure, business travel şi incoming ar fi fost mai mari.

De asemenea, Lucia Morariu a menţionat că, în opinia sa, operatorii de turism trebuie să fie corecţi în relaţia cu statul şi să-şi plătească taxele şi impozitele, să nu facă o concurenţă neloială celor care operează legal, dar şi Statul, trebuie să ajute, la rândul său, prin politici coerente de promovare, construcţie de drumuri şi urbanism de calitate, o industrie care contribuie cu aproximativ 2% la Produsul Intern Brut.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.financiarul.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



Results

News

You are here: Ştiri Lucia Morariu (ANAT): România a fost mai atractivă pentru străini, fie că au venit pentru afaceri, fie pentru vacanţe