Crește numărul de turiști români în Malta

There are no translations available.

Crește numărul de turiști români în Malta

 

După un 2014 în care nu mai puțin de 4.000 de români au ales să-și petreacă vacanța în Malta, agenția Malta Travel, care asigură peste 80% din traficul de turiști din România către arhipelag estimează o creștere cu 20-30% a numărului de turiști. În aceste condiții și sumele cheltuite de români pentru sejururile în Malta, evaluate la circa 5 milioane de euro pe parcursul anului 2014, vor crește direct proporțional, se precizează într-un comunicat.

“Numărul cererilor a crescut de la an la an, astfel încât, vom deschide sezonul 2015 cu mult mai devreme față de anii trecuți. Astfel, primul charter va zbura către Malta pe 14 mai, iar ultimul pe 22 octombrie, deci vom avea aproape 6 luni de vacanțe”, a declarat Mark Neville Faruggia, directorul Malta Travel.

Potrivit reprezentantului agenției, în ultimul sezon s-a înregistrat o creştere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4 şi 5 stele în rândul cuplurilor proaspăt căsătorite sau a celor care au mers însoţite de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion şi pe cazare a unei persoane urcând astfel la 1.050 de euro. “Fiecare turist îşi achiziţionează din ţară şi excursiile opţionale, ajungând astfel la o medie a bugetului de vacanţă pentru shopping, vizite turistice şi masă de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanţă de 7 zile în Malta la un hotel de 5 stele, un turist român alocă, în medie, 1.700 de euro", a mai afirmat Mark Neville.

Conform datelor statistice furnizate de agenție, pentru pachetele turistice de 5 stele au optat 35% dintre turişti, în timp ce o pondere de 50% a fost deţinută de ofertele speciale şi de programul de Seniori Travel, al căror preţ pornește și în acest an de la 299 de euro/persoană, incluzând sejurul de 7 zile cu avion şi cazare (este necesară prezența cel puțin a unei persoane de 50 de ani în grup).

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro


Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Divertisment Latest Crește numărul de turiști români în Malta